Pulsen Integration > Effektiviserande IT det viktigaste för att nå framgång

Effektiviserande IT det viktigaste för att nå framgång

I takt med den ökande IT-mognaden har tekniska lösningar fortsatt att ta allt större plats på agendan inom alla sorters verksamheter. Det menar Albert Shpatollaj, Key Account Manager på Pulsen Integration, som i sitt jobb gärna är en strategisk partner med kunderna och drivs av ett brinnande IT-intresse.

Att vara kundens strategiska partner och att använda IT som möjliggörare för olika typer av verksamheter är det bästa med Albert Shpatollajs jobb. Han kom in som Key Account Manager på Pulsen Integration i april efter flera år i IT-branschen. Han menar att man ser en tydlig trend av förflyttning mellan IT och verksamhet.


– IT har blivit en förutsättning för framgång snarare än ett komplement. Förr hade ofta IT-avdelningen beslutsmandatet i organisationerna, men idag är IT så pass avgörande och viktigt för hela verksamheten att engagemanget och beslutsfattandet har spridit sig till alla delar av organisationen. För oss som partner innebär det att vi samarbetar med alla nivåer i organisationen, säger Albert Shpatollaj och fortsätter:

– Vi tror mycket på att utmana kunden. Vi vill inte leverera IT för sakens skull, utan IT som effektiviserar kundens verksamhet. Vi vill förstå kundens visioner och målsättningar och tillsammans kan vi sätta strategiska planer som tar kunden dit.

 

Jag brukade knacka dörr när jag var ung och fråga om någon behövde hjälp med sin dator.

 

Albert menar att IT-mognaden har ökat de senaste åren, i takt med att fler har insett att IT-lösningar inte bara är en möjlighet – utan en nödvändighet för att utveckla verksamheten.

 

– Från Pulsen Integrations sida ser vi mer och mer att IT-lösningar som IoT, integration, identitetshantering och AI vävs samman och att man ute i verksamheterna fått ett helhetstänk kring de möjligheterna IT kan ge. Här är det vår uppgift att titta långsiktigt på kundens målbild och förutsättningar, och utifrån det leverera de IT-lösningar som krävs.

 

Ett brinnande IT-intresse som grund

Albert Shpatollaj har sin kundbas i södra och västra Sverige. Tidigare har han arbetat med affärssystem, AI och chattbotar. Som grund för hans engagemang ligger ett brinnande IT-intresse.

 

– Jag har alltid varit en IT-nörd. Jag brukade knacka dörr när jag var ung och fråga om någon behövde hjälp med sin dator. Jag tror att jag i grunden får en kick av att lösa problem, vilket jag får chansen att göra hos våra kunder. Det ger mig den där varma känslan inombords, att veta att jag har sparat tid eller pengar som kan läggas på verksamheten istället.

 

Att vara verksam inom IT-branschen är att i någon mening trivas med konstant förändring. För Albert är snabbrörligheten och möjligheten att guida kunderna några av fördelarna med yrket.

 

– Det är ju det här jag tycker är så kul med IT – det som är modernt idag kan vara stenålder om ett-två år. Man behöver konstant hålla sig ájour, utmana sig själv och lyssna. Det är också kul att ha den dialogen med kunden, och vägleda dem i deras tankar kring investeringar och framtidsplaner.

 

En värdegrund att jobba efter

Pulsen Integration är experter på integrations- och säkerhetslösningar och har stora kunder inom både offentlig och privat sektor. Albert Shpatollaj kände till Pulsen som IT-leverantör sedan tidigare, men kände att allt föll på plats när han fick veta mer om bolagets värdegrund.

 

– För mig är det jätteviktigt att känna mig stolt över det bolag jag representerar. Pulsen har funnits sedan 1964 och fångade mig med sin värdegrund UPAL. Utmanade, Personlig, Ansvarstagande och Långsiktig är ledord jag kan ställa mig bakom och jobba efter. En partner som inte bara levererar IT, utan IT som ger resultat och hjälper kunden att utvecklas – det är där jag tycker UPAL kommer in och det är precis så jag vill jobba, avslutar Albert.

albert shpatollaj

Albert Shpatollaj, Key Account Manager på Pulsen Integration


Albert är 26 år och kommer ursprungligen från Växjö, men bor nu i Helsingborg. På fritiden är det träning som gäller, och Albert har en bakgrund som elitsimmare med bland annat guld i junior-SM i 400 meter frisim som merit.

 

”Just nu är det rugby som gäller, och jag gymmar mycket för att hålla den fysik som krävs. Jag kör också triathlon och swimrun och gillar att ha något tävlingslopp att se fram emot. Är det fint väder cyklar jag gärna.”

Albert Shpatollaj efter Iron Man 2019.

Albert Shpatollaj efter Iron Man 2019

Pulsen är Karriärföretag 2021

KONTAKTA OSS

 

Besöksadress:

Nils Jakobsonsgatan 5, Borås

Postadress: Box 881, 501 15 Borås

 

Alla kontor >


 

Växel: 033-17 18 00

E-post: info@pulsen.se

Faktura: skanning@pulsen.se


Officiell LinkedIn-sida för Pulsen
Officiell Instagram för Pulsen
Pressrum på MyNewsdesk för Pulsen