Pulsen Integration > Sebastian Pettersson tillbaka i specialistroll på Pulsen Integration

Sebastian Pettersson tillbaka i specialistroll på Pulsen Integration

Hur håller man sig relevant i den snabba tekniska utvecklingen och hur vet man vilken väg man ska gå? Sebastian Pettersson har med över 20 år i integrationsbranschen slagit rot på Pulsen Integration – för andra gången. I sin nya roll som Digital Evangelist visar han kunderna vägen i den digitala labyrinten.

Sebastian Pettersson hann vara ansvarig för den globala integrationsleveransen på industrijätten SKF i ett och ett halvt år innan han åter klev in på Pulsen Integrations luftiga Boråskontor. Tidigare har han haft rollen som Competence Network Lead i bolaget, men från hösten 2020 kan han titulera sig Digital Evangelist.


Att Sebastian brinner för integration, teknik och värdeskapande är tydligt. En av anledningarna till att han valde att gå tillbaka till Pulsen Integration handlar om kulturen som genomsyrar bolaget.


– Att en arbetsplats har bra värderingar är avgörande för mig. På Pulsen Integration är det självklart att lyfta varandra och att utvecklas tillsammans. Genom det har vi flyttat fram vår position på marknaden och hittat nya sätt att leverera som är väldigt värdeskapande för våra kunder – och i förlängningen för samhället i stort, berättar Sebastian.


Vad innebär rollen som Digital Evangelist?

– Det handlar om att identifiera och sprida budskap kring nya möjligheter inom vårt område. Rent konkret kan det innebära att jag hjälper våra kunder förstå vilka möjligheter som finns och vägen för att komma dit. Jag kommer att fungera som en accelerator och bidra med perspektiv kring hur man kan applicera ny teknik i en verksamhetskontext. Det är en överbryggande roll mellan IT och verksamhet.


På Pulsen Integration är det självklart att lyfta varandra och att utvecklas tillsammans. Genom det har vi flyttat fram vår position på marknaden och hittat nya sätt att leverera som är väldigt värdeskapande för våra kunder – och i förlängningen för samhället i stort.


Sebastian Pettersson har 20+ års erfarenhet inom IT- och integrationsdomänen som bland annat utvecklare, arkitekt och mentor. Han har erfarenhet från plattforms-, system- och lösningsdesign och styrning av leveranser – något som kommer honom till gagn i sin nya roll på Pulsen Integration.


– Jag vill ju gärna tro att min erfarenhet kan hjälpa kunderna på deras förändringsresor. Svenska organisationer har kommit långt i att förstå att integration och andra IT-lösningar är nödvändiga för alla verksamheter, men det är fortfarande ett svårnavigerat landskap som dessutom förändras tekniskt minut för minut. Det finns ingen universallösning som passar alla, och jag kan säga med rak rygg att vi på Pulsen Integration är väldigt duktiga på att just anpassa lösningar efter olika behov.


Vad kan man göra som organisation för att hänga med i den tekniska utvecklingen?

– Man behöver inse att man inte kan göra allt själv. Det är svårt att ha ögon och öron åt alla håll samtidigt, och man riskerar att tappa fokus på kärnfrågor. Genom att nyttja det ekosystem av kunder, partners och leverantörer man har runt sig kan man hitta nya intressanta lösningar och affärsmodeller, och på så sätt hjälpa varandra framåt. Det är ett hållbart arbetssätt för framtiden, berättar Sebastian avslutningsvis.

Sebastian Pettersson

Digital Evangelist på Pulsen Integration


Sebastian jobbade tidigare på Pulsen Integration som Competence Network Lead. I oktober kom han tillbaka till bolaget i rollen som Digital Evangelist.

 

Sebastian är 47 år och bor i Alingsås med sin familj. Han brinner för fotboll och har två fotbollsaktiva barn. Laget han håller på är dessvärre hemligt.

”Det kan jag tyvärr inte säga… för det är inte Elfsborg.”

 

SE SEBASTIANS LINKEDIN-PROFIL HÄR

Pulsen är Karriärföretag 2021

KONTAKTA OSS

 

Besöksadress:

Nils Jakobsonsgatan 5, Borås

Postadress: Box 881, 501 15 Borås

 

Alla kontor >


 

Växel: 033-17 18 00

E-post: info@pulsen.se

Faktura: skanning@pulsen.se


Officiell LinkedIn-sida för Pulsen
Officiell Instagram för Pulsen
Pressrum på MyNewsdesk för Pulsen