Pulsen Integration > Stora vinster när Catrin och Vilhelm integrerar

Stora vinster när Catrin och Vilhelm integrerar

Integrationer blir allt viktigare och är idag en förutsättning för ett fungerande samhälle. Catrin Dahlin och Vilhelm Gard jobbar som konsulter på Pulsen Integration och vittnar båda om vilka fördelar det kan ge i form av tid, pengar och säkerhet när verksamheten prioriterar integration.

För Pulsen Integration ligger fokus alltid på att förbättra kundernas vardag. Vare sig det gäller att digitalisera delar av verksamheten, spara resurser eller utveckla kundens affär så är rätt IT-lösningar en viktig del i framtidens sätt att arbeta. Catrin Dahlin och Vilhelm Gard är båda konsulter hos Pulsen Integration. De har olika roller och sitter hos olika kunder, men har samma syn på varför integration är vitalt för varje organisation.


– Vi är alla beroende av integrationer för att samhället ska fungera. Allt ifrån banktransaktioner till journaler och betyg inom skolvärlden hanteras genom integrationer. Utan dem skulle samhället stanna, säger Catrin Dahlin.

 

Att kunna bidra till utvecklingen

Vilhelm Gard har sin bakgrund inom programmering och lockades att jobba med integration för bredden och översynen yrket erbjuder.

 

– Jag fick frågan att jobba med integration efter mitt examensarbete och hoppade på. Det är ett spännande jobb där man får ta del av helheten på ett annat sätt än vid traditionell programmering. Just nu jobbar jag för en värmländsk kommun och ett grossistföretag och sitter bland annat och migrerar data mellan olika integrationsplattformar. Det är roligt att se hur ens arbete bidrar till en positiv utveckling, säger Vilhelm och fortsätter:

– Rent konkret kan man säga att en integrationsplattform fungerar som en tolk mellan olika system. Istället för att göra en koppling mellan system A och B, en mellan C och D och en mellan D och A så går allt in i samma kanal och kan föras över sömlöst. Det ger både kontroll, säkerhet och frigör tid för annat.

När man ska köpa system kan man välja det som är bäst för verksamheten - man ska inte behöva tänka på kopplingar mellan dem.


Catrin Dahlin jobbar som integrationsarkitekt med Microsoftprodukter. Hon sitter hos en nordisk hotellkedja och jobbar både on prem och i molnet. Hos kunden byggs en molnplattform som ska integreras med befintliga system.


– Konkret innebär det att lyssna mycket på verksamheten. Vad är det för flöden, processer och data som de behöver transportera mellan sina system? Vi för dialoger i allt ifrån projektform till att man sitter ned med någon från finans, logistik eller andra avdelningar och tar in deras input, säger Catrin.


– Den stora delen till varför våra kunder vill ha integration är att få bort manuellt arbete. En annan viktig aspekt är säkerhet - att det data man behöver flytta mellan system inte kommer i fel händer. Den mänskliga faktorn är en stor orsak till att det blir fel.


Rätt val för verksamheten

Integrationens betydelse i samhället har växt allt mer de senaste åren, något som både Catrin och Vilhelm sett i sina yrkesroller. Det har också förändrat sättet man tänker kring system generellt.


– Idag har verksamheter så många fler specialiserade system. Förr kanske man köpte ett ERP-system som skulle lösa behoven för alla avdelningar. Idag vill till exempel finans ha egna system med andra funktioner än vad exempelvis sälj behöver. För att knyta ihop det behövs integration. Har man en integrationsplattform och rätt kompetenser för att underhålla den så är det ett säkrare, billigare och mer effektivt sätt att hantera sina system på. När man ska köpa ett system kan man välja det som är bäst för verksamheten - man ska inte behöva tänka på kopplingar mellan dem, säger Catrin.


Med stöttning i ryggen

Jobbet som konsult på Pulsen Integration innebär en fot i kundens verklighet och en i tryggheten hos det familjeägda Pulsen - något som varit viktigt för både Vilhelm och Catrin vid val av arbetsgivare.


– För mig är det viktigt med bra ledare och genuint engagemang och det har vi hos Pulsen. Man bryr sig om sina medarbetare och vill att alla ska må bra, säger Catrin.


– Jag är mån om att kunna kompetensutvecklas på mitt jobb. Pulsen är lagom stort, familjeägt och här har man många kunniga och roliga kollegor att bolla med. Det är ett utvecklande ställe att vara på, säger Vilhelm avslutningsvis.

catrin dahlin och vilhelm gard

Catrin Dahlin, integrationsarkitekt på Pulsen Integration

 

Catrin började på Pulsen Integration i januari och jobbar hos en kund i hotellbranschen. Efter studierna på KTH har hon bland annat jobbat som affärssystemskonsult på dåvarande Evry och på produktbolag som integrationsansvarig.

 

Vilhelm Gard, utvecklare på Pulsen Integration

 

Vilhelm började på Pulsen Integration i mars och jobbar med en kommunkund och ett grossistbolag. Han har utbildat sig programutvecklare på Nackademin och har därefter jobbat på bland annat TietoEvry.

Pulsen är Karriärföretag 2021

KONTAKT

Alexander Westerling

VD

Pulsen Integration AB

KONTAKTA OSS

 

Besöksadress:

Nils Jakobsonsgatan 5, Borås

Postadress: Box 881, 501 15 Borås

 

Alla kontor >


 

Växel: 033-17 18 00

E-post: info@pulsen.se

Faktura: skanning@pulsen.se


Officiell LinkedIn-sida för Pulsen
Officiell Instagram för Pulsen
Pressrum på MyNewsdesk för Pulsen