Trendspaning

Helhetstänk och flexibilitet framtiden enligt gartner

Gartners förutsägelser för nästa års tekniktrender talar för ett nytt sätt att utveckla: holistiskt och med människan i centrum. Sebastian Pettersson, Digital Evangelist på Pulsen Integration, ger sin syn på hur verksamheter behöver tänka kring tekniska lösningar framöver.

Under senhösten kommer de stora analysföretagen med sina förutsägelser vad gäller trender för det kommande året. Jämför man 2020 och 2021 så är det många likheter, och konstigt vore väl annat i och med att vi talar strategiska tekniska trender som förändrar den värld vi lever och verkar i. Digitaliseringen och de enskilt starkaste tekniska trenderna är fortfarande länkat till automatisering, säkerhet, cloud, IoT, analys och AI med en väsentlig skillnad för 2021 - och det är den förändring som Covid-19 har fört med sig.


Coronaviruset har blivit en accelerator för digitaliseringen på ett sätt som ingen hade kunnat förutspå. Det har medfört att bland annat Gartner lyfter tre mjuka perspektiv. De benämns som:


  • Människan i centrum (People centricity)
  • Platsoberoende (Location Independence)
  • Vikten av en adaptiv affär (Resilient Delivery).

Det innebär att oberoende av teknisk trend kommer det krävas att lösningar utvecklas på ett holistiskt sätt och inte i silos som tidigare. Vikten av att sätta verksamhet och användare, dess behov och upplevelse i fokus oavsett var man befinner sig blir ännu tydligare (Se t.ex. Microsofts inlägg om Azure Modular DataCentre). Oavsett om det råkar vara en pandemi, lågkonjunktur eller något annat som driver förändring behöver verksamheter snabbt kunna ställa om inriktning, effektivisera och anpassa sig för att klara av alla störningar och vinna ny mark.


Oberoende av teknisk trend kommer det krävas att lösningar utvecklas på ett holistiskt sätt.


Utan att gå in djupare kring Gartners analys (se gärna videon eller läs själva här)

och andras så anser jag att de stärker att vi på Pulsen Integration är inne på rätt spår när vi talar om Digital Plattform och Digitala Ekosystem. Det blir tydligt att vår bakgrund, kompetens och domänkunskap är - och kommer vara - central för att agera möjliggörare tillsammans med er framåt.


Tillsammans med starka partners som till exempel vårt systerbolag Shibuya kommer vi kunna stärka den gemensamma affären kopplat till Digital plattform. Utvecklingen och demokratiseringen av den tekniska förmågan i molnet medför att vi kan leverera lösningar som sträcker sig längre än bara automation och säkerhet. Vi kommer kunna inkludera just användarupplevelse, analytics, IoT och olika AI-tillämpningar - allt för att skapa ett större värde för just er verksamhet.

Jag vill veta mer om hur min organisation kan jobba mer holistiskt


Sebastian Pettersson

Digital Evangelist på Pulsen Integration

SE SEBASTIANS LINKEDIN-PROFIL HÄR

KONTAKT

Alexander Westerling

VD

Pulsen Integration AB

KONTAKTA OSS

 

Besöksadress:

Nils Jakobsonsgatan 5, Borås

Postadress: Box 881, 501 15 Borås

 

Alla kontor >


 

Växel: 033-17 18 00

E-post: info@pulsen.se

Faktura: skanning@pulsen.se


Officiell LinkedIn-sida för Pulsen
Officiell Instagram för Pulsen
Pressrum på MyNewsdesk för Pulsen