Pulsen Integration > Förbättrad arbetsmiljö på Akademiska sjukhuset i Uppsala med hjälp av integrationer

Förbättrad arbetsmiljö på Akademiska sjukhuset i Uppsala med hjälp av integrationer

På Akademiska sjukhuset i Uppsala har stora förändringar skett på kort tid. Personalen har fått förbättrade arbetstider och en industrirobot har tagits i produktion för att avlasta i det tunga arbetet med att blanda preparat - allt tack vare teknikens framfart. Tommy Hägvall och Daniel Celan jobbar som integratörer på Pulsen Integration, och har tillsammans levererat tekniska lösningar som bidragit till förbättrad arbetsmiljö för personalen.

På den kirurgiska vårdavdelningen på sjukhuset har arbetsmiljön och trivseln bland personalen kraftigt förbättrats under det senaste året. Bland annat har arbetstiderna justerats så att dagpersonalen börjar sitt arbetspass 7.30 istället för 6.45, och hinner därmed lämna barn på förskola och ta bussen till jobbet. En av framgångsfaktorerna är daglig styrning via en digital tavla, något som ger bra överblick och underlättar resursfördelning. Tommy Hägvall och Daniel Celan, integratörer på Pulsen Integration, har arbetat med integrationer för regionen under ett års tid.

 

– Resultatet av våra integrationer blir väldigt synligt för sjukhuset. Vi kan ta på det på ett annat sätt än i andra verksamheter. Exempel på det är när man som patient kommer in och registrerar sig på interaktiva paneler och det som händer när man trycker på knappar – det är integrationer. Det som syns på bildskärmar för personalen kring pågående vårdinsatser, lediga sängplatser eller översikten generellt – där har vi också integrationer. Tekniken ligger till grund för att man har lyckats vända negativa nyckeltal och skapa ökad livskvalitet för personalen, säger Tommy Hägvall.

 

Industriroboten Blandinator. Foto: Karin E Hellström/Akademiska sjukhuset

Industriroboten Blandinator. Foto: Karin E Hellström/Akademiska sjukhuset

 

Daniel Celan och Tommy Hägvall arbetar på plats vid Akademiska sjukhuset tre respektive två dagar i veckan, och ser genom sin parprogrammering stora fördelar med samarbetet.

 

– Det är väldigt bra att vi kan sitta tillsammans och bolla idéer och hjälpa varandra på traven. Vi har hållit våra deadlines och jag tror arbetet hade varit avsevärt mycket svårare om vi hade suttit själva och jobbat, menar Daniel Celan.

 

Robot avlastar personalen med hjälp av integrationer

Akademiska sjukhuset i Uppsala har köpt in en industrirobot med syfte att avlasta personalen i det tunga arbetet att preparera mediciner. Roboten, som fått namnet Blandinator av barnonkologens patienter, blandar cytostatika – något som är både hälsofarligt och lätt kan bli fel när den mänskliga faktorn slår till. Tommy Hägvall och Daniel Celan började nyligen arbetet med att integrera roboten med andra system.

 

– Här håller vi just nu på med samspelet mellan olika system, på vilket sätt arbetsordrarna ska utföras och skickas, och hur roboten ska sammansätta och skaka ihop ingredienserna. Den ska leverera medicin i form av påsar, sprutor, ampuller och så vidare, så det är ett känsligt arbete. Det är fortfarande människor involverade i hanteringen av roboten, men tanken är att personalen ska avlastas och göra mindre än man gör idag, säger Tommy Hägvall.

 

Även administrativt arbete som hantering av information och blanketter ska förenklas med hjälp av integrationer.

 

– Teknik ersätter blanketten när man exempelvis ska förbereda ordern. Beställningen skickas med hjälp av integrationer till robotsystemet, där den sedan utförs. Blanketterna personalen använder innehåller jättemycket information om produkter, sammansättningar och så vidare, och nu kan roboten läsa av en kod istället för att personalen behöver mata in allting manuellt. Det sparar väldigt mycket tid och är också mer felsäkert, avslutar Tommy Hägvall.

 

Vill du veta mer om hur integrationer kan hjälpa din organisation få förbättrad arbetsmiljö? Kontakta oss.

jag vill veta mer


KONTAKTA OSS

 

Besöksadress:

Nils Jakobsonsgatan 5, Borås

Postadress: Box 881, 501 15 Borås

 

Alla kontor >


 

Växel: 033-17 18 00

E-post: info@pulsen.se

Faktura: skanning@pulsen.se


Officiell LinkedIn-sida för Pulsen
Officiell Instagram för Pulsen
Pressrum på MyNewsdesk för Pulsen