Pulsen Integration > App sparar tid och höjer kvalitet för Bruks Siwertell

App sparar tid och höjer kvalitet för Bruks Siwertell

För den globala industrijätten Bruks Siwertell var inspektionsrapporter en tidskrävande och omständlig manuell process med stora felmarginaler. Tack vare ett nära samarbete med Pulsen Integration har bolaget nu infört en digital app där både tidseffektivitet och kvalitet säkerställs.

Bruks Siwertell är ett internationellt företag som är världsledande inom torrbulkshantering i hamnar. Koncernen som företaget ingår i – Bruks Siwertell Group – producerar också utrustning för exempelvis flisning och fräsning av trä för en rad industrier, däribland biobränsle. Med huvudkontor i Stockholm, och sex ytterligare kontor utspridda i olika världsdelar, är koncernen en storspelare med kunder och medarbetare över hela världen.

 

Appen har sparat oss enormt mycket tid och skapar dessutom en sammanhållen kvalitet på arbetet som utförs.

 

En del i Bruks Siwertells viktiga kvalitetsarbete är att se till att deras utrustning håller högsta möjliga standard. De har därför ett omfattande inspektionsarbete där varje maskin kontrolleras på regelbunden basis. Dock såg bolaget ett effektivitetsproblem med processen, där rapporteringen tog onödig tid i inspektörernas arbete och rapportkvaliteten varierade.

 

– Tidigare utförde våra inspektörer sitt arbete genom att fylla i ett enkelt dokument och klistra in bilder de hade tagit. De skulle sedan skapa en rapport vilken kunde ta upp till två veckor med stora variationer i utformning, berättar Daniel Frostberg, Service Director på Bruks Siwertell.

 

Kvalitet och tidseffektivitet vinningen

För att strömlinjeforma arbetet och skapa kvalitet och effektivitet i processen valde Bruks Siwertell att ta hjälp av Pulsen Integration. Lösningen blev att bygga en digitaliseringsapp med inspektionsprotokoll och rapportverktyg i ett.

 

– Vi ville bygga en app som både underlättade inspektörernas arbeten och skapade så lika rapporter som möjligt. Vi utvecklade appen under sex månader, hela tiden i nära samarbete med Bruks Siwertell. På det sättet har vi tillsammans kunna arbeta fram den bästa lösningen för ändamålet, säger Sebastian Pettersson, Digital Evangelist på Pulsen Integration.

 

– I appen fyller inspektörerna i alla fakta, tar bilder och skapar sedan rapporten med ett klick. Det har sparat oss enormt mycket tid och skapar dessutom en sammanhållen kvalitet på arbetet som utförs. Vi är väldigt nöjda med samarbetet med Pulsen Integration, säger Daniel Frostberg.

jag vill veta mer om digitala lösningar för effektivitet


KONTAKTA OSS

 

Besöksadress:

Nils Jakobsonsgatan 5, Borås

Postadress: Box 881, 501 15 Borås

 

Alla kontor >


 

Växel: 033-17 18 00

E-post: info@pulsen.se

Faktura: skanning@pulsen.se


Officiell LinkedIn-sida för Pulsen
Officiell Instagram för Pulsen
Pressrum på MyNewsdesk för Pulsen