"Hur man slaktar en helig ko" – Föreläsningar, Fashion & Food

Välkommen till en kväll som bjuder på humor och inspiration, upplevelser och god mat. Kvällen inleds med en föreläsning av krögaren Jan Boris-Möller kring varför vi gör som vi gör i köket. Sedan tar vårt egna kök vid och serverar en god lättare måltid, självklart Kravmärkt och närproducerad, och lagom till kaffet får vi ta del av spännande trender i en unik modevisning.

Hur man slaktar en helig ko


Hur många vanor och ovanor i köket tar vi för självklara utan att fundera på varför vi gör dem, och vad det betyder för maten vi lagar? I föreläsningen ”Hur man slaktar en helig ko” gör kocken Jan Boris-Möller upp med gamla kökssanningar och delar på ett humoristiskt sätt med sig av sin stora kunskap kring matlagningens fysik och funktion.

PROGRAM för kvällen


17.00 Vi öppnar dörrarna. Välkommen till vårt café.

18.00-20.00: Föreläsning med Jan Boris-Möller. Paus i mitten av föreläsningen.

20.00: Lättare måltid på Restaurang Astern. Måltiden avslutas med modevisningen i restaurangen.

20.30: Eftersläpp till modevisningen

Jan Boris-Möller

Jan Boris-Möller är född 1957 och benämner sig själv som ”en halvdan elektroingenjör som på 70-talet undrade vem som hittat på alla konstiga metoder när det gäller matlagning”. Jan har nämligen studerat elektroteknik vid Lunds Tekniska Högskola och använder sig av dessa kunskaper för att laga mat på ett vetenskapligt sätt.


Jan är krögare i hemstaden Lund, egenföretagare och känd från TV-serien Här är ditt kylskåp, tillsammans med programledaren Carolina Norén, där han gjorde hembesök hos kändisar och lagade fantastiska måltider av det som fanns i deras kylskåp.


Jan Boris-Möller har gett ut kokböckerna Mat under segel (2002), Koka soppa på fysik (1997) och Julens Goda (1994).


Jan Boris-Möller var även av de mest populära föreläsarna under vår tidigare föreläsningsserie. Han var med inte mindre än fyra gånger och att det nu blir en femte gång är helt klart på allmän begäran. Med sin stora kunskap inom mat, presenterad med humor och personlighet, har Jan Boris-Möller blivit en klar favorit hos Boråspubliken.

Jan Boris-Möller ställer saker och begrepp på ända och trollbinder publiken till lika delar med sin kunskap och med sin humor. De kan bara sitta och njuta av en fantastisk föreläsare.

Katarina Bartholdson, FF&F

Modevisning


Kvällen kommer bjuda på en inspirerande modevisning. Mer information kring denna kommer längre fram.Lättare måltid på Restaurang Astern


Efter föreläsningen följer en lättare måltid på KRAV-certifierade Restaurang Astern, i samma byggnad som föreläsningslokalen. Maten tillagas av restaurangens kunniga kockar som drar god fördel av den höga kvaliteten på de huvudsakligen närproducerade och ekologiska råvaror som restaurangen valt att arbeta med.


Meny för kvällen kommer att avslöjas senare.Pulsen Konferens och Restaurang Astern är Borås första KRAV-certifierade lunch- och konferensanläggning. Med ett utpräglat hållbarhetstänk både på konferens- och restaurangsidan levererar bolaget bra möten för allt från två till 400 personer i funktionella och trivsamma lokaler i centrala Borås. Pulsen Konferens är en del av Pulsenkoncernen.


Mer info på pulsenkonferens.seInformation kring covid-19

Vi följer naturligtvis rekommendationer och uppdateringar från Folkhälsomyndigheten och andra instanser löpande för att kunna genomföra arrangemanget på ett säkert sätt. Skulle vi mot förmodan bli tvungna att ställa in helt kommer biljetterna återbetalas i sin helhet.Nystart för Borås populäraste föreläsningsserie

Efter 212 föreläsningar, med flera av Sveriges namnkunnigaste föreläsare och mest folkkära artister på scenen och tusentals nöjda gäster, tog vår unika föreläsningsserie en paus för några år sedan.


Våren 2020 inledde Katarina Bartholdson ett samarbete med Minna Engström Heino som nu leder till en nystart på Borås föreläsningsscen. Under namnet "Föreläsningar, Fashion & Food" kommer de bjuda på härliga helkvällar med inspirerande talare, underbar mat från Krav-märkta Restaurang Astern och spännande modevisningar.


Mer information finns på https://pulsen.se/fff


Frågor? Hör gärna av dig till oss.

Vi finns på e-post fff@pulsen.se


Datum: 27 september 2022

Start: 17.00

Plats: Pulsen Konferens,

Kyrkängsgatan 8, Borås.


Biljetter

Helkväll med föreläsning, modevisning och lättare måltid: 375 kr

Endast föreläsningen: 250 kr

Eftersläpp med modevisning och barbiljett: 100 kr.


Alla priser är inkl. moms.


BOKA IN DIG HÄR


OBS! Vill du boka in ditt företag mot faktura eller komplettera din bokning med till exempel förbeställd dryck och bordsreservation, var vänlig kontakta fff@pulsen.se.

Föreläsningar, Fashion & Food

Efter 212 föreläsningar, med flera av Sveriges namnkunnigaste föreläsare och mest folkkära artister på scenen och tusentals nöjda gäster, tog vår unika föreläsningsserie en paus för några år sedan.

Våren 2020 inledde Katarina Bartholdson ett samarbete med Minna Engström Heino som nu leder till en nystart på Borås föreläsningsscen. Under namnet "Föreläsningar, Fashion & Food" kommer de bjuda på härliga helkvällar med inspirerande talare, underbar mat från Krav-märkta Restaurang Astern och spännande modevisningar.


KONTAKT
E-post: fff@pulsen.se

KONTAKTA OSS

 

Besöksadress:

Nils Jakobsonsgatan 5, Borås

Postadress: Box 881, 501 15 Borås

 

Alla kontor >


 

Växel: 033-17 18 00

E-post: info@pulsen.se

Faktura: skanning@pulsen.se


Officiell LinkedIn-sida för Pulsen
Officiell Instagram för Pulsen
Pressrum på MyNewsdesk för Pulsen