Pulsen Integration > Säker IT-infrastruktur möjliggörs genom flödande integrationer

Säker IT-infrastruktur möjliggörs genom flödande integrationer

Max Ocklind hjälper dagligen Pulsen Integrations femtiotal kommunkunder och flertalet privata aktörer att bygga pålitliga broar mellan viktiga system. Allt ifrån personuppgifter till appar flödar säkert tack vare integrationskonsulten Max och hans kollegor, som jobbar med att möjliggöra IT-infrastruktur.

För Max Ocklind är jobbet som integrationskonsult på Pulsen Integration en viktig byggsten i kundernas IT-vardag. I arbetet kopplar han ihop system med varandra, handleder kollegor och tar hand om supportärenden. Bland annat jobbar Max med att integrera lönesystem mot Skatteverket så att rätt personuppgifter kan hämtas.


– Mitt dagliga arbete berör allt från att bara flytta filer till att koppla ihop avancerade system, lösa problem och automatisera processer. Vi integrerar exempelvis personuppgifter i olika lönesystem på ett säkert sätt med Skatteverket, så rätt information finns när den behövs. Ett annat exempel är kommuner som gör utdrag på alla nyinflyttade så de kan skicka ut välkomstinformation. Det känns kul att bidra på ett sådant avgörande sätt till kundernas IT-infrastruktur, berättar Max Ocklind.


– Rent konkret innebär det att jag framförallt kodar i Java och jobbar i integrationsplattformen Mule. Där finns egentligen inga begränsningar, utan plattformen är uppbyggd som en verktygslåda med olika legobitar. Det gör att man inte behöver skriva om allt från grunden utan kan jobba snabbt och smidigt med de bitar som redan finns, vilket sparar tid i leveransen.


Pulsen Integration hjälper både ett femtiotal kommunkunder och många privata aktörer med integrations- och säkerhetsfrågor. Bolaget har många konsulter på plats ute hos kunderna, men Max jobbar oftast från Pulsen Integrations Göteborgskontor. En stor del av hans tid ägnas åt kundkontakt.


– Jag pratar med våra kunder dagligen och hjälper till att hitta olika lösningar på stort och smått. Vi driftar och underhåller några av våra kunders miljöer, så ibland är jag med och driftsätter en ny version, en applikation eller utför tester. Det kan också handla om planering inför ett kommande uppdrag. Jobbet är väldigt kul och varierande på det sättet, säger Max Ocklind.


Mentorskap för säkrad kompetensspridning

För att säkra fortsatt kompetens inom branschen jobbar Pulsen Integration med kunskapsdelning medarbetare emellan. Max ansvarar tillsammans med andra seniorer för juniora kollegor och stöttar sina medarbetare i deras arbete.


– Vi är ett otroligt härligt gäng kollegor, både juniora och seniora, som jobbar agilt i olika team. Vi som har hållit på ett tag har ansvar för de som är nyare i branschen. På det sättet säkerställer vi att ny kompetens hela tiden kommer in, men också att rätt kunskap stannar i bolaget. Det är otroligt svårt att hitta kvalificerad kompetens inom integration, så att vi jobbar på det här sättet känns långsiktigt, säger Max.


Utmaningen att rekrytera fler duktiga integrationskonsulter skulle kunna ha sin grund i att integrationsområdet får för lite utrymme på IT-utbildningar, berättar Max.


– När jag pluggade IT på Chalmers hade jag inte en tanke på att jobba med integrationer. Jag var intresserad av programmering och hade inte tänkt på integration som ett separat område, utan mer något man byggde vid behov. När jag kom på arbetsintervju på Pulsen Integration förstod jag att det inte var så.

– Jag slogs av den avslappnade och trevliga stämningen i bolaget. Jag hade flera erbjudanden att välja mellan som egentligen hade varit mer logiska med min bakgrund, men jag kände på mig att jag skulle trivas på Pulsen. Och jag hade rätt, avslutar Max Ocklind.

max ocklind

Integrationskonsult på Pulsen Integration sedan 2013


Max är 34 år och bor i Göteborg. På fritiden läser han gärna böcker inom genrerna fantasy eller science fiction.

”Min favoritförfattare är en kvinna som heter Robin Hobb som skriver fantasy med väldigt levande karaktärer. De känns mycket verkligare än många andra fantasyböcker.”

Pulsen är Karriärföretag 2021

KONTAKTA OSS

 

Besöksadress:

Nils Jakobsonsgatan 5, Borås

Postadress: Box 881, 501 15 Borås

 

Alla kontor >


 

Växel: 033-17 18 00

E-post: info@pulsen.se

Faktura: skanning@pulsen.se


Officiell LinkedIn-sida för Pulsen
Officiell Instagram för Pulsen
Pressrum på MyNewsdesk för Pulsen